1 augusti 2009

besök i Tynset...

Tynset ligger i Rendalen i Norge. Igår åkte vi en sväng över dit. Vädret var inte det bästa för fjällvandring så vi tog bilen istället.
Tynset-trollet
I Tynset finns en quiltbutik i samma lokal som husfliten och en garnaffär. Smart att lägga ihop tre butiker under ett tak. För tyvärr så är det nog nödvändigt att göra så för att överleva i en liten ort i fjällbygden. Synd bara att det inte blir samma myskänsla som att komma in i en renodlad quiltbutik. Jag var till Lappemor förra året och då hade hon en egen lite lokal "proppfull" med tyger och inspiration.
Men som sagt, de måste överleva också...
Jag gjorde ett litet inköp iallafall, hur tokigt det nu kan vara med svenska kronans dåliga värde i Norge...:
Ett AnnAKa-mönster, en penna med vit blyerts, 3 melerade trådtullar till extrapris, en söt tygbit och en pytteliten charms föreställande en symaskin. (ligger på tyget i påse)
Vägen tillbaka till Grövelsjön gick förbi Femundsenden och där finns en restaurang som fick ett besök. Vi åt gott och fortsatte sedan färden tillbaka. Dagen blev lyckad trots det usla vädret.
Idag har vi varit upp på Jakobshöjden i underbart väder...det har tagit hela dagen för oss. Nu har vi ätit och det är dags för ett avkopplande glas vin. Imorgon är det hemfärd.
Ha en skön lördagskväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar