30 juni 2010

fotoutmaningen...

Sista dagen i månaden. Då är det dags för att fota månadsbilden.
Så här ser det ut idag:
Man får väl säga att vi har haft en ganska hyffsad juni-månad. Just idag är det lite svalare, det blåser en del och jag tror det kommer att regna snart. Alldeles nyss hörde jag åskan.

Så här såg det ut för en månad sedan:
 Jo, jag har klippt buskarna
Och i april såg det ut så här:

Ha dé!

27 juni 2010

vad är det som går och går...

... och aldrig kommer till dörren? Jo, förr sa man väl att det var klockan. Men just idag skulle jag vilja säga att det är min symaskin. 640st 2½"-bitar har blivit ihopsydda 2x2 till 160 småblock. Dessa ska så småningom sys ihop 2 o 2 till block med 2x4 till 80 lite större block. Efter det så ska 160 remsor sys på varsin sida av alla dessa block... låter det som om det kan bli nå´t? Jag hoppas det. Så här ser det ut just idag:

Återkommer med fortsättning.
Innan jag slutar för idag så måste jag tipsa om en rolig bok att läsa så här i sommartider: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Skriven av Jonas Jonasson.
En jätterolig bok som spänner över historien i etthundra år med många oväntade händelser och många skratt. Tack Lule-tjejer som tipsade!
Ha dé!24 juni 2010

lite sommartips...

...Hejsan så här på kvällskvisten.
Nyss hemkommen från valpkursen så fick jag för mej att tipsa mina besökare om lite skoj saker.
Jenny of ELEFANTZ börjar med en ny spännande stitchery-bom i 4 månader. Den ser så fin ut. Kanske något att hänga med på, 4 månader ska väl vara ok, eller hur!
Complete crafts Give-thanks Stitch-A-Long-project är också ett sött stitchery-projekt som pågått ett tag nu. 23 delar ska det visst bli, just nu har del 16 släppts. Alla delar finns kvar att ladda hem.
Sist men inte minst... En ny skandinavisk quilttidning ser snart dagen ljus: myQuilt, den ser lovande ut tycker jag. Självklart har jag redan beställt min prenumeration och ser fram emot första numret som kommer vilken dag som helst.
Nu tror jag nog att det snart är dags att hoppa i säng.

23 juni 2010

Luleåträffen 2010...sorterat bilder...

Nu så... har jag sorterat bilder från Luleå. Märker att jag glömmer bort att fota. Måste skärpa mej till nästa träff... jag har t.ex inte varit runt i lokalen och fotat alla deltagare. För att inte tala om en massa fina projekt som jag också missat att fota. Men håll tillgodo av det som ändå fastnade i min kamera. Här är mitt album med bilder från Luleåträffen 2010.
Titta vilken fin nåldyna jag fick av Kristina från Arjeplog, min bordkamrat vid träffen i Luleå. Jag har visst talat om att jag gillar får... Tusen tack för den gulliga nåldynan, Kristina!

Här är lite bilder från Gammelstad och kyrkbyn där.  

Ha det gott alla!


PS. För er som kanke vill åka nästa år och undrar vad det kan kosta att resa till Luleå. 
Jag betalade 985.- t o r för flyget (Arlanda-Luleå) som jag bokade tidigt. Vandrarhem tre nätter inkl. frukost o lakan kostade mindre än 800.-. 
Man behöver inte vara där tre nätter... jag vill se mej omkring lite därför stannade jag extra.

22 juni 2010

hemma...

Ja, då är en underbart skoj helg över.
Jag anlände till Luleå tidigt fredag eftermiddag och for sen iväg till vandrarhem och vidare till Brita och gänget i Quilterian. Så skoj att träffa välkända ansikten igen. Efter en del småprat och skratt så ville vi ha nåt att äta... Max finns i närheten så valet blev att åka dit. Det hann bli sena kvällen innan vi blev klara på Max. Därefter var det sovtajm för flera av oss men några tog sig hem till Brita för att, och som Brita själv skriver i sin blogg, få en sängfösare. Efter det så var det verkligen sena natten och vi promenerade tillbaka till vandrarhemmet som ligger ett stenkast från Britas vackra hus.
Lördag... välja projekt, välja tyg, sy, prata, skratta, fika, äta, skratta, inspireras, skratta, sy osv.... hela dagen lång. På kvällskvisten fick vi en härlig sommarbuffé uppdukat och vi njöt av all god mat i vår fina matsal.
Efter det hade vi Visa och Berätta. Så många härliga ting som kan skapas av tyg och symaskin. Något prinsessbröllop hann vi inte med. Men vad gör det när man har så många härliga sykompisar runt om sig. Lördagen slutade inte förrän sena natten den också.
Söndag... snabbt till symaskinen igen, något ska man väl hinna få klart ... sen måste man ju titta på tyger igen, köpa lite, nya idéer har fötts, sy  lite... osv. Tyvärr tar ju helgen slut (alldeles för fort) och det är dags att packa ihop.
Söndag eftermiddag, allt är över och jag åker till vandrarhemmet. Packar och stuvar så gott jag kan. Resväskan är i minsta laget trots att jag köpt en större. Slänger mej på sängen och somnar tidigt...och sover gott hela långa natten.
Måndag förmiddag tar jag en tur med bilen lite utanför Luleå och sen en sväng in till världskulturarvet Gammelstad och dess Kyrkstad.
Sen bar det iväg hemåt med flyget på eftermiddagen.
Borta bra med hemma bäst... nu återstår att sortera bilder och "göra färdigt" så jag har något att visa upp. Kika gärna in på Lottas och Britas zoominsidor. Dom har varit snabba och redan hunnit lägga ut lite bilder.
Nu ska jag försöka komma in i vardagen här hemma igen. Bilder från mej kommer snart.

17 juni 2010

packning pågår...

I morgon bär det av...till Luleå. Vad ska man packa?! Vad ska man sy?! Vilka tyger ska man ta med?! Svåra frågor!! Ska piloterna jobba? Eller strejkar de?
I morgon kl 11.25 vet jag, för då sitter jag förhoppningsvis på flyget. Om jag skulle råkat packa med fel saker så tror jag inte att det går någon nöd på mej. Jag är tillsammans med ett gäng härliga syfantaster i en superhärlig butik, Quilterian...hela helgen. Vi ska sy, mysa och äta gott och sy igen. En härlig sommarbuffé är beställd för att intagas kl. 19.00 på lördagskvällen.
Nu är det dags för mej att åka o handla lite till mina karlar som är hemma och håller ställningarna här.
Var runt en sväng i trädgården och hittade härligt färgglada blommor, svärmors förtjänst... jag har inga gröna fingrar. Varsågod o njut:
Ha det gott alla och njut av sommaren.
Återkommer i nästa vecka med en liten Luleå-rapport.
 

13 juni 2010

äntligen...

efter ett par intensiva veckor på jobbet så är jag äntligen ledig. Just nu "slöar" jag bara.
Här är blåsigt och kyligt, känns inte alls som sommaren är här... eller rättare, det är väl sommaren som är här. För som vanlig har man förväntningar på att det ska vara lagom varmt och soligt. 
Men oftast är det ju så här det ser ut.
Nu ser jag iallafall fram emot en händelserik sommar för min del. Jag börjar så smått med en liten resa över nästa helg till Luleå för att träffa QoL-tjejerna. Den här gången stannar jag ett dygn till, var ju där förra året också. Jag tänkte bl.a hinna med en sväng till Gammelstad och kulturarvet där.
Idag har jag roat mej lite vid symaskinen också. Det blev en större variant av spiralväskan. Den här passar till en vinflaska. Kul att testa idéer, den blev ganska perfekt. Kunde förstås ha varit något större i vidd, men det får jag testa mej fram till nästa gång jag gör en... 
Så här ser dagens version ut:
 Ha det gott, tror jag försvinner upp till symaskinen igen... 

6 juni 2010

6 juni och nessefeber...

Ja, då har jag fotat min andra omgång necessärer. Jag har spårat ur lite och gjorde även lite andra modeller än vad som fanns i FQ. Så nu är jag redo att packa sysakerna i en massa nessar. Här är resultatet:
Men nu får det vara bra med necessärsyende ett tag framöver. Jag ska bestämma med vilket projekt som jag ska börja med när jag åker till Luleå. Min lilla Reskompis Featherweight ska få följa med. På den här bilden är hon med till Grövelsjön. 
Visst är hon söt!
En perfekt liten maskin att ta med på flyget. 
Dom tittar lite och undersöker vid incheckningen pga. all metall men annars är det inget krångel.
Vi har underbart väder idag så nu ska jag passa på att njuta av det.
Ha en riktigt härlig Nationaldag.

5 juni 2010

nedräkning...

...snart så är jag inne på sista arbetsveckan för den här terminen. Vad det ska bli skönt att vara ledig. Måste nästan erkänna att det märks att åldern inte är 24 längre... men det sitter långt inne. 
För egentligen är man väl inte äldre än så i sinnet.
Den här veckan har jag hunnit avverka Vårruset en kväll och sedan ännu en trevlig sommarkväll tillsammans med jobbarkompisarna. Vårruset gick i tisdags och i onsdags då vi deltog med vårt lag. 18000 deltagare på tisdagen och 15000 på onsdagen... helt ofattbara siffror tycker jag. Men så skoj att delta, som lag får man en picknickkorg efter målgången som vi intog i en ljummen försommarkväll i gröngräset. Jättetrevligt.
Sytt har jag gjort också. Kan ju nästan säga att jag snöat in på necessärer efter kicken från FQ. Det har jag förstått att fler än jag gjort .
Lite pyssel är kvar med den sista nessen, sen ska jag fota hela gänget. Förhoppningsvis är jag klar i morgon.
Nu är det också nedräkning fram till min Luleåresa. En uppföljning på förra årets träff med glada QoL-kompisar (QoL= Quilt o Lappteknik-forum på Yahoo). Det ska bli så skoj att åter träffa dem och ytterligare nya ansikten.
Nu kilar jag nog upp till symaskinen, ha det gott!

1 juni 2010

Junius...

Saxat ur "Den Gamla Svenska Bondepraktikan"
första utgåvan skevs på 1600-talet.

JUNIUS      
Är vädret klart Helge Lekamens dag, det betyder     
ett gott år. N. B. Ingen skall föra ut sin gödning         
eller hävd i starbraket, ty där växer intet annat än       
ogräs efter. Ej heller torsdagen efter Helga Tre-       
faldighetssöndag
, ty det växer aldrig säd efter,        
den dagen kallas Helige Lekamens dag. Item ej        
eller föra ut sin gödsel efter Midsommardagen,         
som kallas alle Änglars dag, växer ock intet efter.     
Ju mer det regnar S:t Johannisdag, ju mindre            
hasselnötter varder det året. Som nötterna sig          
skicka och mogna, så plägnar och kornet sig gemen-
ligen skicka. Höres då tordön, det betecknar frukt-  
samt år och mycken sjukdom ibland allmogen. I       
denna månad vakta dig för mycken sömn. Om         
morgonen bruka laktuga med ättika och friskt          
vatten omätt, och om aftonen varm mjölk, bruka      
agrimonia och sedesåt, ät ruteblad, vakta dig för     
ost, fläsk och allt det stekt är. Solen löper i Kräf-     
tan. Den sig låter blod 9 dagen, han lever näp-         
peligt det året omkring, då gott skära och ikläda      
sig alla kläder. Det man då begynner bliver osta-      
digt.
                                                                        

Trefaldighetssöndag, första söndagen efter pingst (30 maj 2010)
Torsdagen efter Helga Trefaldighetssöndag 3 juni 2010