31 oktober 2010

nu é jag klar...

och Maja har redogjort för remsutmaningen. 2 stycken bordstabletter blev det av mina remsor.
Vi fick 3 remsor á 5 cm av Maja och minst 1 men högst 3 tilläggtyger skulle användas. Sen skulle man också ha användning för det man gjorde. Hmm... bara att sätta igång hjärncellerna.
Här har jag valt tilläggstygerna. Känner mej ganska nöjd men byter så småningom ut det gröna till en lite mer grågrönare ton.
Vad gör man med remsor? Jo, jag syr ihop dem och skär itu dem... visst är det ett bra sätt att roa sig på...
Jodå, jag har alldeles klart för mej vad det ska bli. Bordstabletter, 2 stycken räcker remsorna till. Det blev inte många millimeter kvar av remsorna. Tilläggstygerna är "gamla" tyger från gömmorna och tidigare var det ju poppis med fatquarter. Inte räcker dom långt... Max tre tyger var ju tillåtna så till avslutningskanten blev det till att skarva. Precis på millimetern räckte tyget! För att få lite mer liv på ytan så valde jag att göra några blomapplikationer. Så här blev då hela härligheten:
Nu blir det till att röja lite bland tygerna, det ser ut som ett bombnedslag i syrummet. Jag har "rotat" fram alla gamla fatquarters och bestämt mej för att skära ner dem till remsor... så, alltid har man något att göra.
Ha en skön fortsättning på dagen!

29 oktober 2010

syträff...

... i morgon bär det iväg till Norrtälje med symaskin o tyger. Vår lokalgrupp, Blockmakarna, ska ha sylördag. Inspirationen är väl inte på topp så här på fredagskvällen. Arbetsveckan har varit tung. Personalbortfall pga av höstförkylning gör att man känner sig lite sliten. Men jag hoppas på en god natt-sömn och att jag vaknar med energi.
Vad ska jag sy??
Kanske tar jag med Majas utmaning och handsyr det sista på avslutningskanten. Och kanske ska jag sy en eller två Friendship bag? Japp... så får det nog bli. Nu blir det en stund framför tvn.
En trevlig fredagskväll önskar jag er!

28 oktober 2010

Luleåutmaningen...

... ja, nu har det gått en tid sedan deadline för Luleåutmaningen. Jag tar mej friheten att visa mitt resultat nu. Så här såg det ut med mina tyger, 5 blommiga som var utmaningstygerna och så fick vi lägga till 2 egna i valfri mängd.
Lite svåra tyger, dels inte direkt mina färger (det blåa bredvid det gröna är eg. lila, dåligt foto) och dels så tyckte jag att det gröna var väldigt svårplacerat ihop med de andra färgerna. Men har man gett sig in i leken så... Jag letade rätt på 2 kompletterande tyger. Det blev ett klarblått och ett mörkare grönt. Ganska nöjd till slut med mitt val... men vad skulle jag sy för något?
En picknickfilt? Eller ett barntäcke? Eller en väggbonad? Eller... Nej! Jag kör igång och så bestämmer jag mej under arbetets gång.
Nja, så tokigt blirr det inte! Kanske det ska bli ett barntäcke? Det visar sig att mina block inte räcker till... jag tar istället bort några och får på så sätt ihop en kvadratisk topp. Jag syr på det gröna utmaningstyget som bård och det mörkare tillvalstyget som avslutningskant. Japp, så får det bli.
Så blev jag då klar med mitt bidrag till Luleåutmaningen. En sommarduk "Drömmen om sommaren" som tog hela sommaren 2010 att göra, från idé till färdigt resultat. För att piffa till det lite extra så gjorde jag några yoyo:sar som fick bli blommor i hörnen tillsammans med applicerade blad. Som sagt, ganska nöjd men svåra tyger!
*  *  *  *  *
Nu har jag ännu en utmaning på G. Det är Majas utmaning med tre stycken 5cm remsor. Lite marigt det också, men så ska det vara med utmaningar. Jag är inne på sluttampen där... bara lite handsömnad på avslutningen. På söndag är deadline för den. 

Ha de'...

17 oktober 2010

nyklippta får...

Idag har vi höstklippt fåren. Manikyr och avmaskning har också gjorts. Inatt sover de inne för första gången efter sommarbetet, jag tror dom tycker det är ganska skönt. Nätterna är långa nu... mörkt straxt efter 18 och det ljusnar inte förrän närmare 7 på morgonen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Igår bar det iväg till Uppsala igen. Frihandskviltningen fortsätter. Tänk så skoj man kan ha med en symaskin. Det här med frihandskviltning och fria tekniker över lag är verkligen något som jag gillar. Synd bara att det ska vara så svårt att "släppa loss" ordentligt. Här är lite av vad jag kviltade igår:

Melerade/multifärgade trådar förhöjer effekten massor. Hjärtat är gjort med en teknik som kallas Trapunto. Man fyller motivet med extravadd för att få en upphöjd effekt och kviltar med tät kviltning runt motivet.
Nu är det över en månad till nästa kurstillfälle i frihandskviltningen. Läxa har vi fått så det är bara att öva på.
Närmast på kö i sömnadsväg står Majas utmaning med tre remsor av höstfärgat tyg... Tror jag bestämt mej för vad jag ska sy...
Men nu är det duschen som gäller och sen tror jag att jag tar kväller.
Ha de'.

13 oktober 2010

ojoj...

Idag har jag varit till "måbra-lokalen" som kommunanställda här i kommunen kan använda. Oj, jisses... jag har nog många små muskler som legat i dvala länge, tror jag. Iallafall så känner jag mej ganska mör... Återstår att se hur det känns i morgon. Vi var 4 från jobbet som tog en runda i lokalen. Kanske vi måste stötta varandra i morgon.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Idag är det också onsdagen den 13 oktober 2010, dagen då man i Chile räddar gruvarbetarna som suttit instängda i gruvan på ca 600 meters djup i 68 dagar! Så fantastiskt att dom lyckas med räddningsaktionen.Vilken lycka, till skillnad mot de flesta gruvolyckor som oftast blir tragedier. Ikväll måste jag verkligen se på nyheterna.
Så nu blir det nog inte sy mycket mer är just tv-tittande.
Ha det gott!

10 oktober 2010

för mycket tid...

och för lite att göra? Eller hur är det nu?...
Varför hopar sig allt på en o samma höst? Man lever ju bara en gång och då vill jag ju självklart hänga med på allt roligt som händer. Om man nu skulle råka leva fler gånger så har jag att göra då också, tygförrådet är välfyllt .
I går var jag på kurs igen hos Quiltbiten. "Fria blockhus" var tekniken den här gången. Gu' va skoj det är med fria tekniker och scraps...  tänk om det verkligen kunde vara så att det FANNS mer tid.
Efter att ha varit borta mer eller mindre varje helg sedan semestern tog slut och dessutom en del kvällar i veckorna så ligger jag efter en hel del. Huset är som ett bombnedslag, "syhålan" är överbelamrad med påsar och ouppackade väskor. Jag ligger efter med träningen i frihandskviltningen... men jag hoppas hinna lite i veckan som kommer. Nästa lördag är det dags för del 2 i den kursen. Hå hå ja ja... som sagt, för mycket och för lite...
Ha de'!   Jag ska starta dammsugaren nu...

5 oktober 2010

så där ja...

Nu har jag packat mitt resultat i Luleåutmaningen. Det känns rejält skönt att ha rott det iland, hela 5 dagar före deadline! Som så många gånger tidigare är man (jag) tidsoptimist och den här gången klarade jag det. Nu ser jag fram emot de andra deltagarnas resultat.
*  *  *  *  *  *  *
Idag hittade jag något trevligt i brevlådan också. Jag fick ett STORT kuvert från Maja! Spännande... och däri fanns en födelsedagspresent i form av ett underbart tyg i höstfärger, jag är inte så bra på blommor men jag tror det är Astrar eller kanske Dahlior (?) hmm...heter det så.... iallafall så är just höstfärger mina favoriter, där prickade du rätt Maja! Tillsammans med det blommiga tyget fanns ett matchande mörkgult tyg också. STOR TACK-kram till dej Maja!
Men det ALLRA roligaste var att runt tygerna fanns ett fint hjärta som jag tror att Majas dotter Sanna gjort. Jag har varit nyfiken på dessa sedan tidigare och nu fick jag ett alldeles eget sådant.
*  *  *  *  *  *  *
Nu när Grövelsjöresan, födelsedagen och utmaningen är avklarade så blir det till att träna på frihandskviltning igen. Det drar ihop sig till nästa kurstillfälle snart.... och så har vi en utmaning i min lokalgrupp också... där ska vi sy en kudde i ett bestämt mönster + att vi ska använda oss utav ett gemensamt tyg, resterande tygval är valfritt. DET ska också bli spännande att se variationerna där. Där går fristen ut 23 november...

Men just nu har jag bestämt mej för att vila.
Ha det gott därute,

2 oktober 2010

snart hemåt...

Efter ett par härliga dagar i Grövelsjön så bär det snart av hemåt igen. Lördagen bjöd inte på lika härligt väder som vi hade i fredags. Men vad gör det, vädret är aldrig dåligt, det är bara rätt kläder som behövs. Och rätt kläder har vi...
På kvällarna framför tvn så har jag sytt på avslutningskanten på Luleå-utmaningen, det närmar sig slutdatumet för den. Den 10:e oktober är det deadline. I veckan som kommer ska jag finputsa med detaljer och sen ska min skapelse få åka iväg till Luleå. Det ska verkligen bli spännande att se vad de andra deltagarna hittat på. Så här ser de blommiga tygerna ut som vi skulle använda oss utav plus att två tilläggstyger får användas:
ja, som sagt...  och nu bär det snart iväg hemåt igen. 
Ha en bra lördagskväll och söndag!

dags för dagens tur...

Nu har vi packat matsäcken och ska snart ge oss iväg till Silverfallet. Det blir en lagom tur idag. Vädret är inte riktigt på vår sida idag men med regnkläder på så blir det ok.
Gårdagen bjöd på sitt vackraste väder och vi gjorde en långtur över fjället i strålande sol. Vi började på morgonen med att ta båten över Grövelsjön för att sedan gå tillbaka 10 km över fjället.
Nu väntar Eydis ivrigt med husse på att jag ska bli klar... bäst att ge sig...
Ha en bra dag alla!

1 oktober 2010

Oktober...

Saxat ur "Den Gamla Svenska Bondepraktikan"
första utgåvan skrevs på 1600-talet.

 OKTOBER
Om löven icke vilja gärna falla av trän, då bliver      
det kall vinter. I denna månad skall man bruka         
allehanda läkedom, sådana som rensa livet, också   
är getmjölk god, ät fåglakött, vilddjurs kött, sede-   
såt, kardemumma, galliga, och dricka must, du        
må väl låta dig åderslå, och bruka hela örter, akta    
dig för den 6 dagen att låta blod. Kommer tordön    
i denna månaden, det tecknar hårt år och stor         
storm. Solen löper i Skorpionen, då är gott pur-      
gera sig, och det som då begynnes, varar icke länge.