22 januari 2011

en vecka går fort...

På jobbet har vi minskat med en personal... och det märks kan jag tala om. Från sex st. till fem, 8 timmars jobb som ska fördelas på oss resterande fem.
Det har blivit mest vila efter jobbet.....
* * * * *
Snön har nästan töat bort, isbanor finns lite här o var istället. Tänk att jag ha varit till skoaffären och köpt kängor med inbyggda broddar Jag ska premiärgå med dem på hundpromenaden i eftermiddag.

* * * * *
Sydde jag nått i söndag som jag trodde? Nja, inte så flitigt som jag önskade. Men ett par Iphonefodral fick jag till. Jag hittade till slut mitt vita skinn som jag visste fanns... men var?? Jo, längst in i lådan som det skulle ligga i.
Efter hundpromenaden så ska jag nog ta tag i batikremsorna igen
Ha en trevlig dag,

16 januari 2011

regn

och minst 50 cm snö... inget roligt. Klädde på mej regnkläderna när jag tog långpromenaden med Eydis. Imorgon är det väl isbana överallt.
I syrummet händer inte så mycket just nu. Några fler Iphone-fodral ska se dagens ljus men som alltid, det är lätt att fastna i något annat. Jag har haft en korg med skinnbitar ståendes i en garderob i åratal. Vill ha skinn när jag gör fodralen och vad börjar jag med istället? Jodå, städar i denna korg och rensar en massa små bitar som aldrig blir något.... inte helt fel kanske. Men det var ju inte det jag skulle göra! Nåväl, nu har jag fina buntar med skinnbitar och en gammal korg mindre. För korgen den eldar jag upp.
Fodralen kanske blir klara under kvällen... återstår att se.
Om tre månader så är det dags för det här igen, inte så illa eller hur?

15 januari 2011

jag har valt...

Jag stannar kvar på Zoomin. Känner inte att jag vill flytta med allt vad det innebär och så hittar jag inget bra alternativ till bildalbum. På Zoomin kan man skydda bilderna från att kopieras och sparas av obehöriga vilket jag tycker känns bra.. Jo, jag vet att man aldrig kan skydda sig helt men det ska å andra sidan inte vara så lätt som att högerklicka och spara som.Så, som sagt... jag väljer att stanna kvar på Zoomin.

Vill ni följa mej i fortsättningen så är ni hjärtligt välkomna dit:

Jag själv prenumererar på blogginläggen från många av mina blogg-vänner och kommer att kika in hos er även i fortsättningen.

Eftersom jag ändå är i farten här så kan jag tipsa om en sidan med ganska tuffa broderier, som borde falla en del i smaken: 
Urban Threads
där finns många tuffa och lite annorlunda broderier.

Ha det gott och på Återseende hoppas jag :-)

11 januari 2011

quiltmucklor...

Jag tror jag hittat quiltmucklorna! Dessutom är de gjorda som broderifiler, skoj för er som har broderimaskin.

Kika in här hos MTL-design. Det syns ju tydligt vad dom pysslar med.
Ha dé!

8 januari 2011

adjö Zoomin...

Zoomin har bestämt sej för att sluta. Sorgligt men sant. Då bestämmer jag mej för att flytta hit istället. Jag har tidigare hållt på här men tyckt att zoomin varit trevligare i.o.m. fotogalleriet och webbdisken... men kanske jag hittar ett bra alternativ till det också så småningom. Nog om det för nu...

* * * * *
Vi har har en "sy-tillsammans" på Quilt o Lapptekniklistan (ett Yahoo-forum) i dagarna mellan jul och trettonhelgen. Vi sydde sk. MugRugs, muggmattor. Hela 321 stycken blev sydda. Jag lovade att fixa tre blygsamma vinster som skulle lottas ut bland deltagarna. Det här var vad jag hittade i mina gömmor:


Alla deltagares muggmattor fick ett nummer efter antal på bilderna och i den ordningen bilderna låg i vårt galleri på zoomin ca kl. 11.00 7/1.
Här är hela listan på deltagarnas "lottnummer"

Jag tror det ska gå bra att klicka på bilden för att se den i större upplösning.

309 st blev med i dragningen, jag tog bort mina egna 12 st. 
Som slumpgenertor använde jag mej av  http://www.random.org/integers/ 
 
 och den "apparaten" drog följande som vinnare:

Nummer 1: 92 Elisabeh H
Nummer 2: 172 Lena P
och slutligen nummer 3: 228 Lizzan
 
Grattis! Hoppas att vinsterna kan komma till användning i något kommande projekt. Tack till alla deltagare och ett JÄTTETACK till Gunilla W som hade mest att göra med att ta hand om och sortera våra bilder! (som nu kan kännas lite bortkastat, tråkigt)

5 januari 2011

ajfåån...

Gårdagen tillbringade jag tillsammans med symaskinen en stund. Inte sydde jag det som egentligen var tänkt... kanske jag gör det idag istället.
Nejdå,  fick jag för mej att tillverka ett fodral till min Iphone... fick en idé som måste testas direkt... fram med skinnlådan och filt. Spraylimmade ihop och lite frihandskviltning... måttade lite och skar rent i kanterna. Oj, vad skoj det var. Det blev 5 stycken på raken!
* * * * *
Igår bokade jag också flygbiljett till Luleå. Det blir tredje året jag åker till Luleå för att träffa sykompisar och bara ha trevligt. Resan går ju inte av stapeln förrän i juni... men när det gäller flyg så ska man vara ute i tid för att få ett bra pris, 882.- för en ToR biljett. Hade jag valt en annan tid på ditresan så kunde priset slutat på otroliga 732.-
Nog för nu...  här blir inget sytt, ha en bra dag!

4 januari 2011

då månen skymmer solen...

Solförmörkelse... vi hade turen att får se den. Trodde inte så eftersom det låg tät dimma kl 9.00 men när klockan närmade sig 9.30 så klarnade det upp och vi lyckades fånga skådespelet på bild.
85% av solen skulle skymmas av månen och så ser det väl nästan ut på bilderna. 
Skoj att vi fick se det... och fånga det på bild.
* * * * *
Här är 13 minusgrader idag så jag väljer inomhusarbete idag ... återkommer kanske framåt kvällen med resultat. 

3 januari 2011

då är det igång...

Vårt Nya År 2011 ...redan dag 3, snart skriver vi 4.
Här händer inget särskilt just nu. Laddar batterier i lugn o ro är väl vad jag gör .
Lite skoj länkar med aktiviteter kan jag bjuda på, först ut har vi Syverkstan som har startat en kattbom.
Sen har vi Elefantz, som också startar en ny BOM det här året, Give Thanks kallar hon den. 
Låter som ett trevligt projekt.
Tozzcorner startar också upp en ny BOM nu i januari. Det ska bli spännande att se vad det blir.
Inte tror jag att jag kommer att sy någon hel BOM men idéer kan det ju hända att jag får. Och så är jag ju en hamster och passar förstås på att samla beskrivningarna som kommer.

* * * * * * *
På QoL-listan som jag och många andra är med i har vi sytt muggmattor som gemensamt projekt nu i dagarna mellan helgerna. Det har sytts ett helt otroligt utbud av muggmattor i en massa olika varianter runt om i Norden.   Kika in i vårt gemensamma album och låt dej inspireras.

För min del tror jag det blir sängen nu.
Ha en God Natt!

1 januari 2011

1 januari...

...365 nya fräscha dagar.
I dag har det gått i sakta mak... grått o trist ute. Snöade som attans i natt.  
KM o Eydis var ut och plogade tidigt i morse, själv låg jag kvar i sängen ett tag till.
Började det nya året med att rensa i bokhyllan. En del böcker har några år på nacken. Själv har jag utvecklats och ändrat tycke o smak genom åren så det känns skönt att rensa lite.
Igår sydde jag klart mina sista muggmattor.


Nu blir det inga fler sådana. Vad jag ska hitta på härnäst vet jag inte, men det finns mycket att välja på... kanske alltför mycket.
* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Vad tänker då 2011 bjuda på?
Jag vet att jag tänker åka till Grövelsjön i mars. Syträff i Luleå tänker jag också åka till.
Ovansiljans utställning i Mora i juli får förhoppningsvis ett besök också. Bara att komma till landskapet Dalarna är värd en resa och kan man sen kombinera med lapptäcken så är det ju inte helt fel.
Vår semester blir antagligen en fjällvandring i Jämtlandsfjällen i år. 
Jag behöver nya kängor så då passar jag på att prova dem hos Lundhags i Järpen på vägen dit.
Någon syfestival kanske det blir och en o annan syträff också.

... nu eré mörkt igen... dags för mat.
God Fortsättning på 2011 önskar jag Er!