19 februari 2011

-28° C...

Solnedgång 18 februari 2011
Brr... vi har haft en riktigt kylig natt. Morgonen är också kylig men solig o vacker. Längre fram på dagen blir det nog en behagligare temperatur så jag ska passa på att få lite sol i ögonen tillsammans med Eydis.
Veckan för övrigt har legat i stiltje här hemma, desto mer fart på jobbet. Sorry Inger o Pumlan, jag har inte fått iväg era vinstkuvert ännu. Packar dem idag och så går de med lantbrevbäraren på måndag... bättre sent än aldrig heter det ju.
Den här helgen är det Syfestival i Älvsjö men jag avstår från att åka dit. Tycker det blir lite tätt mellan festivalerna, november och nu i februari. Jag har ju knappt hunnit packa upp från den förra ännu
Idag blir det istället lite innearbete varvat med hundpromenad i solen. Hoppas få till något litet i syrummet så att skaparlusten får sitt också. Större arbeten finns att ta till men känns inte så lockande för tillfället. Nej nu mina vänner... det går inte för sig att sitta här o hänga.
Ha en bra dag. 

Avslutar med lite bilder från bocken som hälsade på hos oss häromdagen.

13 februari 2011

mer Valentin...

och klorna då? Ja hur många är det nu? Hela 22 stycken är det vi klipper en gång i veckan på vår Islandshund Eydis. Efter får hon en äggula, som hon tycker är det viktigaste.
Inger och Pumlan har gissat rätt.
Eydis har fem klor på vardera framtass och 6 klor på varje baktass.
GRATTIS till Er!
Meddelar ni mej era adresser så skickar jag varsin liten rulle med batiktyger i 2½" bredd till er.
* * * * * * * * * * * * *
Sömnaden då? Jo, en Valentin-necessär á la PW-design har det blivit idag.
Några av mina batikremsor har jag använt till den. Applikationen är "tvärtom", det blev läckert tycker jag. Modellen är bra och jag kommer alldeles säkert att göra fler av den.
 Nu är det kväller och dags för förberedelser inför en ny arbetsvecka.
Ha det gott alla!

12 februari 2011

klippa klor...

En vecka har gått sen sist. Vi har haft snöstorm som så många andra men nu har vi ett strålande vinterväder. Det inbjuder verkligen till utevistelse, tur att det är helg. Men först ska jag klippa klorna på hunden och tänkte därför ha en liten gissningstävling.
Hur många klor tror du att vår Isländska Fårhund hund har?

 
Den som gissar rätt
vinner en liten egenhändigt tillverkad minijelly-roll,
gjord av 2½" breda batikremsor i varierad längd (ingen på full bredd).


Ni har till i morgonkväll 13/2-11 kl.20.00 på er att gissa. Blir det fler som gissar rätt så har jag lottdragning.
Ha nu en härlig lördag!

6 februari 2011

Valentin-sömnad...

Två små hjärtebonader har jag sytt i helgen. Mönstret är gratis och kommer från Lappedesign. Egentligen är det en del av en bordstablett men jag tyckte den passade alldeles utmärkt till väggbonad istället.
Så här ser min version ut:
Jag frihandskviltade lite i hjärtana och dekorerade med några knappar också.  Färgerna har jag valt för att passa mitt kök och så att de kan sitta på väggen större delen av året. Nu ska jag bara hitta på en fiffig upphängning. Min tanke är att de ska hänga under varandra eftersom den ska hänga på en smal vägg emellan skåpet och fönstret.
Jag känner mej så nöjd att ha tillbringat lite tid vid symaskinen men nu börjar söndagen närma sig kväll och det är dags för mat och förberedelser iför en ny arbetsvecka.
Ha det gott alla!

2 februari 2011

vart tar tiden vägen...

11 dagar sen jag skrev något sist. Inspirationen är väl inte på topp och på jobbet är det körigt.
Men nåt som var riktigt skoj... idag kom ett fönsterlöst brev i lådan Från Maja. En vinst för att jag gissat på rätt antal tidningssamlare bredvid hennes fåtölj. Bara 7 stycken hade hon.
Tack Maja för tuffa tyger. Jag ska försöka anta utmaningen att få till något av dem. Lite har de redan talat till mej... vi får se vad som blir av. Det är ju inte alldeles säkert att det första "snacket" håller. Så här ser de ut, mina fina vinsttyger.
 Maja har förstått vad som är mina favoritfärger.
 * * * * * * * 
Jag har surfat lite och hittat en massa söta hjärtan som passar fint i februari. Det finns ingen beskrivning med är nog lätta att kopiera, kika här:
Visst är dom söta?
* * * * * * *
Och Mug-Rugs... som så många sydde i början av januari. Här finns ytterligare idéer till sådana.
Jag ska sy den med symaskinen, en Singer FW. Perfekt att ha med till syträffarna.
Kika runt där på sidan... det finns mycket att hämta där.

Nu är det nog dags för mej att slänga mej i soffan. Förhoppningsvis så hör ni av mej snart igen.
Ha dé.