30 maj 2011

packar...

...det är dags för syhelg.
Oj vad det ska bli skönt att komma iväg och bara sy... med härliga syvänner och en massa inspiration.
Till Gnesta bär det av och jag ska sy en löpare och en del mugrugs. Päivi som anordnar har skapat fina mönster. Kolla in hennes blogg: PWdesign-blogg och butikssida: PW-design. Mönstren på mugrug o löpare finns nog till försäljning efter helgen ifall någon skulle bli sugen
* * * * * *
Förra veckan damp det ner ett fönsterlöst kuvert från Bambi i min brevlåda. Jag har lyckats, eller nästan iallafall, gissat rätt på vad som stod på baksidan av ett bokomslag som Bambi fått i present.
Då blir man belönad med tygremsor .

Dessa remsor får också åka med till Gnesta.

Men... det är två arbetsdagar kvar innan det bär iväg...
Ha det gott i stugorna!

22 maj 2011

en vecka...

utan sömnad. Men jag har fått lust... 
Kikade på Ullis blogg och hon har varit så flitig med städning av sina scraps. Kolla vilka fina kakburkar hon har. Tänk att skräp kan få en att "gå igång". Jag ägnade några timmar i syrummet för att försöka få lika fina burkar som Ullis... men än så dröjer det. Vilken himla tid det tar, man har ju inte direkt varit snäll mot restbitarna. Det ligger som en stor klump i en tvättkorg en anings skrynkligt.
Mitt mål är att få färdigskuret och fina lådor tills det är dags för mej att åka på syträff i Gnesta 3-5 juni. Då blir det härliga dagar tillsammans med sykompisar och maskiner, ser verkligen fram emot den helgen.
Den här helgen avlutar jag med lite maskosbilder, nästan så man kan tro att vi odlar maskrosor här i byn.
Ha de'.

15 maj 2011

blomstertid...

Nu är det tid att visa mina fem virkade blommar som jag knåpade till i vintras. Jag är ingen vän med virknålen med klurade så småningom ut hur jag skulle göra blommorna. Vad jag ska ha dem till vet jag inte ännu. En ide är att dekorera en väska sydd av jeanstyger... vi får se. Ibland är det långt till startknappen.

Inspirationen fick jag härifrån: kunterbunteskleeblatt.blogspot.com
Ha en härlig söndag!

14 maj 2011

studentdags...

... inte för mej men för jobbarkompisens son och hans kompis.
Tidigt i våras fick jag förfrågan om jag kunde hitta på något att hänga runt halsen på grabbarna. Som vanligt så tycker jag det är svårt med beställningar så egentligen tvekade jag. Men så kom jag på att Quiltbitens spiralväska är ju en enkel och skoj sak. Den går ju också att fylla med någon lämplig överraskning... vi får väl se vad mamma Ewa säger. Hon har ännu inte fått se mina skapelser. Till spiralväskorna gjorde jag var sin Grattis-tag, datum-tag och en med namnet på. Tillsammans hänger de i en 'silver'-kedja i  upphängningsöglan på spiralväskan. Så här blev det:
Trots tveksamheten till att sy något på beställning så är jag nöjd.
 * * * * * * *
Annars så rinner dagarna iväg här...mycket på jobbet men jag ser fram emot ledigheten. Jag har ju förmånen att ha ett jobb som är uppehållstjänst, vilket innebär att jag är ledig hela sommaren. Den här tiden på året är det nedräkning. 17 arbetsdagar kvar...
Dessförinnan ska jag hinna med en syhelg i Gnesta som PW-design anordnar. Det ska bli så skoj att åka iväg och sy tillsammans med trevliga sytjejer en hel helg.
Men nu först... ut o klipp gräs
Ha det gott!