31 juli 2012

höskörden...

ja, av den blev det intet... höll jag på att säga. Jovisst, vi fick in en hyfsad mängd men långt ifrån det vi behöver. Till slut lejde vi grannen som plastade hösilage (traktorägg☺) åt oss istället. Då krävs inte så många regnfria dagar som när höet ska torka.

Själva stack vi iväg till Norge på en liten semestertripp. 270 mil avverkade vi på en vecka med dramatisk natur, som ju Norge verkligen kan bjuda på. 
Tyvärr så hade vi väl inte världens bästa väder... men ganska bra regnkläder. 
Så, med facit i handen... det kunde varit värre.
Vi kom hem i lördags och nu efter ett par intensiva dagar så är vardagen igång och jag kan "sitta vid dator o symaskin" emellanåt igen.
Jag har många bilder att gå igenom och börjar idag lite smått med några strutsar.


 Vi besökte Sahlins strutsfarm i Borlänge som första stopp på vår resa. Eydis tyckte nog att det var monster... hon är van vid de flesta djur men de här tog nog priset. Två ben och en jätteklump till kropp med en lång hals och ett pyttehuvud med konstig nos... 


På Sahlins gård finns en butik och servering. Strutskött o produkter av köttet finns till försäljning. Man kan också äta strutshamburgare med tillbehör och det finns glass gjord av strutsägg.
Vi nöjde oss med glassen.
Efter det gick färden vidare mot Norge och Koppang som var vår första övernattning.
...fortsättning följer en annan dag.
* * * * *
Tänk så skönt det är att komma hem till sin symaskin efter en resa.
För tillfället syr jag rundlar som kan användas som tabletter och när de inte är tabletter knäpper man ihop dem till en bordslöpare. http://www.modabakeshop.com/

Så här ser det ut vid symaskinen just nu...
Det här syprojektet har vi som "sy tillsammans" på en nätlista jag är med på. Kanske det dyker upp fler såna här rundlar på bloggarna runt om. Eller kanske någon fler bloggare vill hänga med?  
Mönstret är gratis att ladda ner från Moda. Mallarna finns med i den "printer friendly" versionen som du hittar längst ner, alldeles ovanför kommentarerna.

... men nu till symaskinen.
Ha en bra dag!

6 kommentarer:

 1. Tusen takk for trivelig kommentar på min blogg. Ja, er det ikke fint på Nordvest-landet? Hver gang jeg er hjemme spör jeg meg selv om jeg virkelig bor på rette sted, (Skåne)
  Her er vatten, ja vel, men fjellene og fjordene??
  Jeg blir aldrig ferdig med dem. Sukk...
  Men jeg har selv valgt, så det får jeg vel stå for. Ha fin uke, og lykke til med höstonna. ;-)

  SvaraRadera
 2. Det är ju inte vädret det hänger på i sommar...utan kläder.Härligt med en ""liten""tripp.Skall kolla din länk,,tack!!,,sedan får vi se vad för tid som finns!!Kram kram

  SvaraRadera
 3. Hihi,dom ser så lustiga ut !
  Norge är alltid värt en resa,detta vackra land.
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 4. Nog är strutsar bland de fulaste fåglar man kan se.
  Dina rundlar ser fina ut. Jag har ingen som helst sylust just nu så det blir inga rundlar här. Kanske en annan gång.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hi-hi, tjusiga pippifåglar ni träffat! ;-) Dina rundlar serjättefina ut! Blir lite sugen att haka på men tror inte tiden riktigt räcker till... Kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Men Malle, var du bara en kilometer hemifrån mig??? Å inte hörde av dig...hade gärna träffat dig en stund.....länge sedan nu...kul att jag hittade dig här!!!

  Kram

  SvaraRadera