3 december 2012

saffran...

de e' gott de...

Det händer inte så ofta att jag bakar men idag (läs igår) har jag gjort Saffransbiscotti.
Hittade ett recept i tidningen Land för någon vecka sen och det såg så himla gott ut med de hela mandlarna i.
Jag såg till att handla hem ingredienserna och idag gjorde jag slag i saken.


Här är receptet för ca 50 st ifall du också vill göra några:

100 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl hel sötmandel
och lite rörsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienser och mandeln. Vänd ner i smörblandningen
Forma tre längder, lägg på en plåt och strö över lite rörsocker.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Tag ut längderna och sänk värmen till 125 grader. Skär längderna i centimetertjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i ugnen ca 10 min. Stäng av ugnen och låt skorporna torka på eftervärmen, gärna över natten.


Ha de'!

6 kommentarer:

  1. Åh, tänk om du bott lite närmare - då kunde jag bjudit dig på kaffe/te och så hade jag fått smaka dina biscotti som ser väldigt goda ut :-)!

    SvaraRadera
  2. De måste jag baka, ser underbart goda ut, mumms....

    SvaraRadera
  3. Åhh vad smarrigt! Tack för receptet! Ska försöka hinna med och göra en omgång innan jul. Kramar Ullis

    SvaraRadera
  4. Oh så goda de ser ut. Kanske skall jag göra ett försök?
    kram

    SvaraRadera
  5. Mums, älskar biscotti. Jag måste prova ditt recept!

    SvaraRadera
  6. Jag testade dem och tog med till jobbet! De fick mycket beröm.
    Så lättbakade också!

    SvaraRadera