23 oktober 2012

besök...

...av brevbäraren.
 Med sig hade han ett kuvert fyllt med härliga,
tokiga, färgglada Kaffe-tyger 
från Majas Paradis.
Ha nu riktigt roligt, skriver Maja. Visst ska jag ha det!
TACK MAJA,
Du kan konsten att överraska, jag är jätteglad.
* * *

22 oktober 2012

tröstegodis...

...i dag kom de!
Mina första Kaffe Fassett-tyger, trodde aldrig jag skulle köpa några sådana.
 Men det är skillnad på tro och veta...
 ...nu vet jag att jag gillar dem, trots sina galna mönster och färgkombinationer.
Nu ska jag bestämma vad jag vill göra med dem.
Inspirerad av alla Twisteralster på bloggarna runt om så tror jag det blir en variant med Marti Michells Tessellating Windmills-mall. En mall som legat i lådan sen jag köpte den tidigare i år. Äntligen kanske jag kommer till skott...
* *
Ha en skön kväll!

21 oktober 2012

7 dagar...

ja, precis... 7 dagar har gått sen jag bloggade sist. 
En massa bestyr av olika slag finns att fördriva tiden med. Någon sömnad hinns inte med för tillfället.
Däremot så flödar inspirationen och när jag kikar runt på alla bloggar så "rinner det över". Hur ska jag hinna göra allt som jag vill sy?
Till råga på allt så har det varit Syfestival i helgen också. Som tröst för att jag inte kan åka till den så "trösthandlade" jag på Quilterian. Jag vet att Brita har en massa Kaffe-tyger så jag slog till med en bunt sådana. Var bara tvungen... kika in i Majas Paradis så förstår ni!
I morgon har jag tygerna hos mej
En annan blogg som också inspirerar och gör så att köpsuget slår till är Timotei med alla sina välgjorda saker i mängder. Klart jag köpt mönstren hon hänvisar till.
Annars, som sagt, rullar det på med allehanda ting. I helgen har vi klipp fåren och trädgården har fått en liten upprensning av äpplen och löv... men där krävs nog både en o två gånger till innan vintern.
Ha det gott alla därute, på återseende!

13 oktober 2012

nu är det väl dags...

ja, nu är det väl dags att skriva lite här på bloggen.
Dagar och livet rullar på... och idag har jag äntligen använt en av mina symaskiner. Det var länge sen sist, kan jag säga. Oj så härligt!

Min lokalgrupp har varje termin två sylördagar då vi tar med våra symaskiner och sy en hel lördag. Den här gången sydde vi gemensamt en liten muggväska, min är inte riktigt klar ännu. Det fattas lite handsömnad och så ska en knäppanordning fixas... behöver "sova på saken" för att hitta en lösning som jag tycker om. Så på den blir det ingen bild ännu. Däremot så kan ni få länken där man hittar mönstret:
längst ner finns bilden på muggväskan, klicka där så kommer man till bloggen, scrolla nästan ända ner till kommentarerna så hittar du 5 länkar med mönstrets olika delar.

Vi inspirerar ju förstås varandra och just nu går "chenille-sjukan" i vår grupp. Klart att jag också blivit smittad. Måste testa att göra en liten dyna till svärmors katt. Jag tänker mej att svärmor kan ha den i fåtöljen så katten kan ligga på den... men katter gör ju inte alltid som vi människor vill... så vi får väl se om den duger när den så småningom blir klar.


Än så länge har jag bara sytt sömmarna... det ska klippas, sammanfogas, kviltas o tvättas också.
* * *
Nu står symaskin o väska på hallgolvet, jag har just intagit dagens middag och känner mej nöjd med dagen.
I morgon söndagsarbete... inte så ofta det inträffar och skönt är väl det. 
Jag gillar att vara ledig på helgerna.

 Nu önskar jag alla en trevlig kväll och själv så hoppas på att snart använda symaskinen igen.

Ha dé!