1 juni 2014

bondsyren...

...av den kan man göra saft!
Jag såg bilder på Instagram och det såg så fint ut. Googlade fram ett recept och gjorde slag i saken.
20 klasar lila bondsyrén
1 kg socker
1 l vatten
30 g citronsyra
2 limefrukter (eller en citron)
Skölj och rensa blomklasarna så att bara blommorna blir kvar. Koka upp vattenet och sockret, rör tills sockret är upplöst. Tillsätt sedan citronsyran. Tvätta och skär limen i skivor. Lägg blommor och lime i en skål och häll över sockerblandningen när det fortfarande är hett. Svala ner under lock, ställ sedan i kylen 3 dagar. Sila och tappa upp på flaskor.
Spädes 1 + 4.
Njut!

7 kommentarer:

 1. Wow, vad coolt! Hade ingen aning och har aldrig hört det förr! Det ser jättegott ut och vi hoppas att det är det. Dina bilder är urläckra och färgerna tillsammans blev så tjusiga! Tack för receptet! Drick och njut!
  Kramisar

  SvaraRadera
 2. Man lär så länge man lever!
  Att göra saft av den syren som växer vid mitt barndomshem var en jättekul idé. Tack för Ditt tips.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 3. Man blir aldrig fullärd, ser gott ut.
  kanske skall pröva själv.
  Må så gott

  SvaraRadera
 4. Du är värst du!! Vem skulle komma på den idéen om inte du!? Men det ser lockande ut så här i syrentider!! Jag sparar så klart receptet!
  Kram!!

  SvaraRadera
 5. Det där var en nyhet för mig. Synd att jag inte visste att det går att koka saft av syrener på den tiden jag hade tillgång till massor av syrenbuskar.

  SvaraRadera
 6. Åh, vad vackert! Har inte sett förr. Synd att vår syren inte blommar i år (KM har gått hårt åt med häcksaxen...) Ska komma ihåg till nästa år :-)

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera